Matchrapport: Portsmouth - Q.P.R (1-1)

Bättre sent än aldrig men nu kommer den utlovade matchrapporten!
Det var ett riktigt kyligt men välfyllt (17 818) Fratton Park igår där två skickliga lag skulle göra upp.
Och inte helt oväntat blev det en tuff och jämn match där båda lagen verkligen ville vinna.
Chanserna avlöste varandra åt båda håll men det var Rangers målvakt Kenny som fick stå för första ingripandet efter nigerianen Utakas låga skott. Bra styrt till hörna av Kenny!

Utaka skulle visa sig riktig farlig fler gånger och mot slutet av första halvleken var det riktigt nära 1-0. Utaka tog sig dessvärre rätt enkelt förbi inlånade Kyle Walker (Tottenham) och dundrade på ett kanonskott, i ribban som tur var! Walker hängde inte alls med där..

I 68:e minuten åkte Rangers på ytterligare ett rött kort (Bradley Orr visades ju ut förra matchen mot Reading).
Matthew Connolly blev syndabocken, rött direkt efter att som sista man dragit ned Kitson i Pompey.
Eftersom företeelsen skedde innanför straffområdet hade inte domare Gavin Ward något annat val än att blåsa straff..

Liam Lawrence fick uppgiften från 11 meter. Paddy Kenny i QPR-målet stod för en makalös räddning men förgäves då domare Ward menade att straffen ska slåss om. Lawrence gör inga misstag denna gång och således 1-0 Portsmouth..

Matchen fortsatte mer eller mindre som den började, med chanser hit och dit. I 91:e minuten kom dock Rangers chans på poäng. Samme man som gav Pompey ledningen i 71:e minuten blev denna gång syndabock.
En uppmärksam linjedomare noterade att bollen gick på hans hand, detta innanför straffområdet.
Efter att Ward talat med linjemannen blåser han straff!
Lawrence blev syndabock i dubbel bemärkelse då han i all kalabalik kring straffen drog på sig andra gula för protest.

QPR hade nu chansen att komma ikapp och rädda en viktig poäng. Och det var inte vem som helst  man gav ansvaret till. Tommy Smith (utlånad från just Portsmouth) gavs möjligheten att måla mot sin gamla klubb. Inga problem för Smith som tryckte in den till vänster. 1-1!

Mycket mer hann inte hända i matchen , slut 1-1 på Fratton Park.

Tommy Smith räddar dagen för QPR på straff.