söndag 21 november 2010

Matchrapport: QPR - Preston North End (3-1)

Precis som tänkt tog vi hem 3 enkla poäng  hemma mot Preston. Det fanns egentligen aldrig någon som trodde på något annat resultat även om man försökt få bort all sorts underskattning. Vi vet med all säkerhet att Championship är en tuff serie men under lördagen var Rangers helt enkelt både 2 och 3 nummer för stora för Preston.

QPR tog ledningen direkt efter att Prestons målvakt Andy Lonergan tappat ett inlägg från Walker i Rangers. Bollen hamnade perfekt för Rob Hulse som enkelt stötte in 1-0. Detta efter bara 4 minuters spel. Drömstart och Hulse första mål för Rangers!
Första halvleken fortsatte med övertag för hemmalaget, man skapade chanser hela tiden men en blandning av otur och en duktig bortamålvakt gjorde att första halvleken slutade "bara" 1-0.

Den andra halvleken bjöd till en början på dåligt spel men snart bjöd båda lagen på bättre spel och det var Kenny i hemmamålet som blev testad först. Adam Barton drog på ett skott som Kenny lyckades rädda med benet.

Nästa riktig farliga chans kom inte helt oväntat från vår Marockan Adel Taarabt, jag har sagt de förr men denna killen är helt magisk. Taarabt fick bollen en bit in på motståndarnas halva, utmanade Prestons backar och lyckades skruva in bollen upp i högra krysset! Och detta från dryga 23-24 meter.

Strax efter Taarabts mål är han involverad i ytterligare en chans, en snygg hörna från Marockanen leder till en nick mot mål från Kaspars Gorkss. Prestons målvakt får inte undan bollen längre än till Rob Hulse som snappar upp bollen och skjuter mot mål. Oturligt nog rensas bollen på mållinjen av en Prestonback. 2-0 fortfarande alltså.

Matchen bjöd på ytterligare 2 mål. Taarabt såg till att bli tvåmålsskytt genom att snyggt lägga in 3-0 över Lonergan i bortamålet. Strax efter det stötte Connolly olyckligt in bollen i eget mål efter ett inlägg från högerkanten. 3-1 alltså.. Synd om Kenny som inte får hålla nollan!

Bänk:
Radek Cerny, Mikele Leigertwood, Heidar Helguson, Martin Rowlands (81) Hogan Ephraim, Patrick Agyemang (80) Bruno Andrade (88)

Några kort drog vi inte på oss idag, inga fler avstängningar alltså. Skönt!
Segern tar oss upp i ledning, 2 poäng före Cardiff City som vi möter nästa omgång.