fredag 7 januari 2011

Transferkollen del 1...

Det hade tisslats och tasslats kring huruvida Petter Vaagan Moen skulle skriva på för QPR, men nu är det alltså officiellt och han skrev ett kontrakt på 2 ½ år.
Klubben går ´givetvis´ inte ut med hur mycket man betalade för honom men uppgifter i både norsk och brittisk press talar om ett belopp på 1,3 miljoner pund, eller 10 miljoner norska om ni så vill..

Petter Vaagan Moen nu i QPR!












 Vem är då Petter Vaagan Moen egentligen?
Ja en gång i tiden var han med och vann Adeccoligan, dvs den näst högsta ligan i Norge med sin moderklubb HamKam.
Detta var 2003 dvs i början på den nu 26 år gamle mittfältaren. Under den tiden ansåg många  att han var en av Norsk fotbolls största talanger!

2005 tog han ett kliv i karriären när SK Brann värvade honom för ett liknande belopp som han togs till QPR för. I Brann  fick Moen spela mestadels vänsterytter, något han gjorde riktigt bra. Hans debutsäsong gick så bra att man lyckades vinna Tippeligan!

De två följande säsongerna gick inte lika bra, han ansågs ha förlorat potentialen att bli Norges nya stjärna.
SK Brann satsade dock på honom 2010, men som innermitt. Ett lyckat drag då Moen lyckades med 14 mål på 27 matcher och blev "player of the year"!

Nu har alltså Petter Vaagan Moen tagit ytterligare ett steg i karriären, han kommer till ett topplag i Championsship som dessutom har grymma ambitioner om Premier League!

Mina tankar kring denna värvning då?
Ja nu har ju inte jag hunnit se honom spela ännu men jag har svårt att tro han är tänkt för startelvan. Smith, Taarabt samt Mackie går före de flesta dagar i veckan.
Dock är det en bra utfyllnadsspelare. Sett till hur bra det gick för Moen sista säsongen i SK Brann tror jag att han är tänkt att spela i en liknande roll som vår lagkapten, Taarabt. Dvs en offensivt spelande innermitt.

Hans landsman Morten Gamst Pedersen (Blackburn) skriver på sin hemsida hur glad han är att Moen kommit till engelsk fotboll. Som bekant möter Rangers just Pedersens lag i FA-cupen. Gamst Pedersen ser fram emot matchen och hoppas få möta Moen på planen.
Han flikar även in att han har stort hopp om att Moen ska hålla för spel i Premier League.
Stora ord från en stor spelare minsann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar