tisdag 11 januari 2011

Matchrapport: Birmingham - QPR (1-0 FA CUP)

Ja tyvärr blev det ett tidigt uttåg ur FA-cupen. Birmingham på bortaplan var ett nummer för stort. David Hoilett fick in 1-0 efter 77 minuter, ett tungt mål för bortafansen då man kämpat tillräckligt hårt för att förtjäna minst ett omspel!

Men frågan är egentligen hur tung denna förlusten var? Personligen hade jag självfallet gärna sett ett omspel på Loftus Road men egentligen så är inte FA-cupen det viktigaste vi har denna säsong. Målet är ju trots allt att gå upp i Premier League, så att vi inte längre kommer spela i FA-cupen är trots allt positivt, nu kan vi lägga allt krut på ligan!

Om förlusten i sig inte var tung så var vad som hände i den  första halvleken desto tyngre..Jamie Mackie krockade med Blackburn backen Gael Givet. Det ville sig riktigt illa för Mackie som fick kliva av på bår. Röntgenplåtarna visade att han brutit båda benen i sitt högra ben, (tibia och fibula) och kommer givetvis inte spela mer denna säsongen. Olyckligt för Mackie och definitivt en tung förlust för laget!

Vad som hände efteråt är ännu mer skrämmande, El-Hadji Diof i Blackburn ska ha sagt något i stil med "jag bryr mig inte om han bröt benet". Något som är totalt olämpligt och både Warnock samt Steve Kean i Blackburn fördömde Dioufs beteende. Hela Blackburns ledarstad och troligen även övriga spelare skämdes totalt, med all rätt!
Hur länge blir han kvar i Blackburn tro?

Vad hände i matchen då förutom detta?
Det var en tät match och inget lag ville ge sina motståndare en endaste centimeter, cupstämning med andra ord!
I den andra halvleken satte Rovers in en något högre växel men vi stod emot bra, Kenny fick göra ett par fina räddningar, bland annat ett skott av Mame Diouf som han fick ut bra utanför vänstra stolpen.

I den 77:e minuten orkade inte Rangers stå emot mer och El-Hadji Dioufs läckra passning till Houillet resulterade i 1-0.

Målet är kring 1.15 in i klippet, tidigare kan ni även se den otäcka skadan.

11:an som fick förtroende i denna match var: