onsdag 12 januari 2011

Kidsen är på gång!

Det är en tuff fotbollsvärld vi lever i, minst sagt. De stora lagen förlitar sig på rutinerade stjärnor och värvar år efter år in färdiga eller nästintill färdiga produkter (läs spelare) till sina lag.
Vad man kanske inte alltid tänker på är att dessa stjärnor även dom en gång varit lovande juniorer.
Man kan alltså se i de riktigt stora lagen, (bortsett från Arsenal som kanske är ett undantag) är att man har ett rutinerat lag på de flesta positionerna. Ungdomarna dom lånas ut, ofta till lägre divisioner.

Det i sig är absolut inte fel men jag tycker att man ska släppa fram lite kids då och då, låta dom känna på rampljuset! Just detta gjorde Neil Warnock i helgen mot Blackburn, nu kanske inte han förfogade över en så rutinerad trupp ändå men det hör inte till saken.
Vad man noterar på officiella hemsidan idag är att inte mindre än 3 spelare från U-18 truppen fick följa med till Ewood Park!

Bruno Andrade, Michael Doughty samt Michael Harriman var det som blev kallade till A-laget de två förstnämnda fick faktiskt chansen att visa upp sig, Andrade fick hela 60 minuter då han bytte av skadade Mackie!

Bruno Andrade till vänster grämer sig över sent ledningsmål..
















Nu vet jag tyvärr inte så mycket om dessa kids men vad jag vet är att dom till vardags spelar i U-18 serien och den leder man faktiskt! Givetvis är det kul för ungdomarna att se att de lönar sig att göra bra ifrån sig.

Kul kul och vem vet, kanske någon av dem för följa med till Burnley på lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar