lördag 11 december 2010

Matchrapport: QPR - Watford (1-3)

Igår hade vi chansen att rycka rejält i toppen. Vi skulle ut och göra jobbet mot Watford, tangera klubbrekord på antal matcher utan förlust. Ja det gick ju som de gick med de. 14 079 st på Loftus Road fick till slut alltså se sitt lag falla. Rangers kom aldrig igång och enligt rapporter stod Watford för en av säsongens allra bästa matcher..

QPR kunde fått en riktigt smakstart på matchen. Tottenhamlånet Kyle Walker inkast hittade till Helguson som för kvällen ersatte Rob Hulse i anfallet. Helguson hittar Mackie med en pass ut till höger. Mackie går dessvärre på skott med sin svagare fot (vänstern) och bollen går just utanför!

Bara någon minut senare hade Rangers ännu en chans att ta ledningen. Vår kapten Taarabt och Jamie Mackie drev ett anfall på högerkanten. Mackie slår en krossboll mot isländaren Helguson som får på ett dunderskott. Hade det inte varit för en klass-räddning ut till hörna av bortakeepern hade bollen gått in precis under ribban..
Rangers saknar de där berömda marginalerna hittills!

Istället blev det bortalaget som tog ledningen i 26:e minuten. Andrew Taylor i bortalaget fick god tid på sig att ta sig fram på vänsterkanten. Ett perfekt inlägg prickade en helt fri David Graham som från nära avstånd kan dunka in 0-1. Kenny i Rangers mål har givetvis inte en chans i helvete att ta bollen..Ursäkta mitt språk men detta borde inte ha fått hända, Rangers borde ha varit i ledningen med 2 bollar nu ju!

Bara fyra (4!) minuter senare dubblade Watford sin ledning."Bonnröta" vill jag nog kalla det jag som är värmlänning. Birminghamlånet Jordan Mutch (sikket namn va?!) anföll på högerflanken och fick till ett snyggt inlägg mot en medspelare i straffområdet. Taylor i Watford missade dock bollen helt vilket ställer Kenny i mål totalt. Bollen touchar ingen spelare utan studsar turligt in i mål. Jordans inlägg blev alltså ett turligt skott i mål.. jisses!

QPR gav inte upp men återigen saknades de berömda marginalerna (Lars Lagerbäck kom på ordet marginaler va?). Taarabt kunde mycket väl ha reducerat just före pausvilan men hans frispark gick just utanför.

Istället kom Watford stärkta ut på plan efter vilan och säkrade segern med 0-3 målet efter 48 minuter. Nu fanns det verkligen ingen återvändo.
Graham i bortalaget gjorde sitt andra för dagen och nu var det bara att spela av matchen.

QPR fick ett tröstmål precis innan slutet, välförtjänt efter en rad missade lägen tidigare under matchen. Men om sanningen ska fram så var det Watford för hela slanten under fredagskvällen.

19 matcher utan förlust är absolut inte illa, nästa match möter vi Leeds på bortaplan!